Skip Navigation Links
Praktische informatie

Alle gesprekken gebeuren steeds op afspraak. Bij voorkeur gaan deze afspraken door in de praktijk zelf maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om online gesprekken te voeren. Is het de eerste keer dat je contact met ons opneemt, bel dan naar het centrale nummer 0468 / 104 437 of mail naar info@psychologenpraktijk-impasse.be.

Vermeld duidelijk je naam en telefoonnummer zodat we je telefonisch kunnen bereiken. Soms is het niet mogelijk om je oproep te beantwoorden en word je doorgeschakeld naar het antwoordapparaat. Spreek gerust een boodschap in samen met je naam. Er wordt dan zo snel als mogelijk contact met je opgenomen om je vraag te verkennen.

Na een telefonische vraagverduidelijking, wordt binnen het team gekeken wiens expertise het best aansluit bij de hulpvraag. Uiteraard wordt hierbij ook rekening gehouden met de agenda’s van zowel de therapeuten als de hulpvrager. Van het resultaat van dit overleg, wordt u dan per mail op de hoogte gebracht en dit binnen de week.

Tarieven:

  • Kom je alleen op gesprek, dan duurt een gesprek 50 min tot een uur en betaal je 65 euro.
  • Kom je met twee of meer personen naar een gesprek, dan duurt het gesprek 1 uur 15 min. en betaal je 80 euro.
  • Een sessie EMDR kost 75 euro.
  • Relaxatietherapie (1 uur) : 50 euro met uitzondering van kleurlichttherapie (1u30min - 75 euro)
  • Sinds kort zijn de klinisch psychologen en klinisch orthopedagogen voor een beperkt aantal uur geconventioneerd. Dit betekent dat de kostprijs van een gesprek voor het grootste deel door het RIZIV wordt betaald. U betaalt dan enkel het remgeld van 11 € (of 4 € indien u recht hebt op verhoogde tegemoetkoming). Helaas is dit nog een proefproject waarbij dus slechts een beperkt aantal uren aan dit tarief gewerkt kan worden waardoor niet iedereen van dit tarief kan genieten. Bij aanmelding kunt u hierover meer uitleg vragen.
  • Sommige ziekenfondsen komen voor een gedeelte tussen in de kosten. Vraag dit na bij je ziekenfonds of bekijk het op hun website.
  • Als je niet op een afspraak aanwezig kan zijn, wordt er verwacht dat je dit minstens 48 uur op voorhand laat weten.
  • Indien de afspraak minder dan 48 uur op voorhand wordt geannuleerd, dan wordt de sessie voor 50 % aangerekend en indien je niets laat weten, wordt de volledige sessie aangerekend. De reden hiervoor is dat we bij tijdige annulatie doorgaans iemand anders van de wachtlijst op het vrijgekomen moment kunnen uitnodigen. Bij laattijdige annulatie lukt dit slechts sporadisch en bij een gebrek aan annulatie uiteraard helemaal niet meer. Wij zetten ons heel hard in om onze wachttijd zo kort mogelijk te houden en laattijdig of helemaal niet annuleren bemoeilijkt dit. Eveneens betekent dit voor ons loonverlies, aangezien de vaste kosten gelijk blijven.
  • Elke sessie wordt direct afgerekend, cash of mobiel. Ook online overschrijven is een optie.

Locaties:

Psychologenpraktijk in Oostende:

Adres: Sint-Catharinaplein 27 - 8400 Oostende

Het gebouw is dat op de hoek van het Sint-Catharinaplein en de Eendrachtstraat. De ingang van de praktijk is de deur die uitgeeft op het plein.

embedgooglemap.net

Welzijnshuis in Middelkerke (Enkel Petra De Vlieger):

Adres: Sluisvaartstraat 19 - 8430 Middelkerke